Het personeel van een zorginstelling in Lopik heeft geprotesteerd tegen het personeelsgebrek in de nachtdienst. De medewerkers zijn het er niet mee eens dat de directie geen tweede verpleegkundige inzet in de nacht, meldt RTV Utrecht.

Zwartboek

Volgens de verpleegkundigen van AxionContinu moet de ene medewerker in de nacht zorgen voor zestig bewoners. De medewerkers vinden het onverantwoord en gevaarlijk dat in de nacht één verpleegkundige verantwoordelijk is voor alle bewoners. Veel bewoners van het verzorgingshuis zijn dementerend en hebben fysieke klachten. Vannacht heeft het personeel een zwartboek overhandigd aan het management. In dit boek staan dertig schrijnende verhalen.

Slaapdienst

In een reactie op RTV Utrecht zegt de directie van AxionContinu dat extra personeel in de nacht ten koste gaat van de bezetting overdag. De divisiemanager Adriaan van de Werf zegt wel de zorgen van de medewerkers te delen. Volgens hem komt er vanaf volgende maand een slaapdienst. Dan is een tweede verpleegkundige aanwezig is in de zorginstelling die wakker gemaakt kan worden bij calamiteiten.

Volgens FNV is deze slaapdienst niet de juiste oplossing. Hij denkt dat de directie de ernst van de situatie niet goed door heeft en zegt dat het geen zin heeft als er bij een calamiteit vijf minuten later iemand wakker gemaakt kan worden.

Bron: RTV Utrecht