Inspectiediensten hebben hulpverleningsinstelling Melius Zorg in Den Haag een last onder dwangsom opgelegd. De organisatie kreeg in mei al een waarschuwing omdat er ernstige tekortkomingen in de zorg waren vastgesteld.

Melius Zorg krijgt vijftien werkdagen de tijd om alsnog orde op zaken te stellen. Gebeurt dit niet, dan volgt een boete van 10.000 euro.

Onveiligheid, gebrek aan hygiëne en gevaar voor kinderen

De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg lieten vorige maand al weten dat de instelling onder meer tekort schiet op het gebied van veiligheid. Zo kunnen cliënten in de nacht ongecontroleerd bezoek ontvangen. Medewerkers en jeugdigen zelf geven aan dat zij zich niet altijd veilig voelen. Ook schort het aan de hygiëne in de panden en zijn er gevaarlijke situaties voor kinderen.

Hulp voor jeugdigen en jonge moeders

Melius biedt hulp, begeleiding en verblijf met intensieve zorg aan jeugdigen en jonge moeders met een licht verstandelijke beperking. De zelfstandige aanbieder is sinds twee jaar actief en wil uitbreiden naar twee andere gemeenten. De instelling heeft panden in de Schilderswijk en een locatie in Kijkduin.

Bron: ANP