In Frankrijk is het besmettelijke coronavirus ook bij een derde persoon aangetroffen. Eerder maakte de Franse minister Agnès Buzyn van Volksgezondheid al bekend dat het virus bij twee mensen was vastgesteld.

Let op: Informatie in dit artikel kan verouderd zijn. Ga naar de website van de Rijksoverheid en het RIVM voor meer informatie.

De eerste twee gevallen werden vastgesteld in de hoofdstad Parijs en in de zuidwestelijke stad Bordeaux. Later vrijdagavond kwam er een derde geval bij, ook in Bordeaux. Het zijn voor zover bekend de eerste gevallen in Europa.

De drie patiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis. De 48-jarige patiënt in Bordeaux was onlangs in de Chinese stad Wuhan, waar de eerste besmettingen van het virus zijn ontdekt. Ook de patiënt in Parijs is in China geweest.

Meer besmettingen 

Volgens Buzyn is de kans groot dat er meer besmettingen in het land opduiken. 'We zullen er alles aan doen om deze epidemie te bedwingen', aldus de minister tijdens een persconferentie. Maar volgens haar is het onmogelijk om in deze tijd de grenzen te sluiten.

Veertig levens geëist

Het virus heeft in China zeker veertig levens geëist. Ongeveer negenhonderd mensen zijn besmet geraakt, voornamelijk in China, maar ook in Japan, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand, de Verenigde Staten, Vietnam en nu dus ook Frankrijk.

In het Verenigd Koninkrijk zijn meerdere mensen onderzocht op het virus, maar artsen hebben bij niemand de ziekte vastgesteld. In Nederland zijn vooralsnog geen mensen met symptomen van het virus bekend. Wel houden de gezondheidsautoriteiten de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Bron: ANP