Het provinciebestuur van Drenthe noemt de tijdelijke sluiting van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde van het Scheper Ziekenhuis in Emmen onacceptabel. De provincie noemt het in een verklaring 'van groot belang voor de inwoners van Drenthe dat voor iedereen goede zorg toegankelijk is'.

Zwangere vrouwen uit Emmen en omstreken zijn vanaf maandag voor hun bevalling aangewezen op ziekenhuizen in Hoogeveen of Stadskanaal. Zorggroep Treant kampt met een nijpend tekort aan kinderartsen. De drie resterende kinderartsen in Emmen kunnen het werk niet aan en hebben zich ziek gemeld. De afdelingen kunnen daardoor niet meer functioneren. In heel Nederland zoekt Treant naar artsen om het probleem op te lossen.

Samen met de gemeente Emmen heeft de provincie 'een dringend beroep gedaan' om zo snel mogelijk een oplossing te zoeken. 'Het is hun bedrijf, maar het zijn onze inwoners.'

Treant wil problemen aanpakken

Treant hoopt vrijdag een plan te presenteren om de problemen het hoofd te bieden. Provincie en gemeenten hebben aangeboden te helpen, bijvoorbeeld door hun netwerken aan te spreken.

Bron: ANP