Sabine Wortelboer (15 jaar) uit Hulst is doodziek. Op haar blog deed ze vorige week een oproep: wie wil mag haar een kaartje sturen. En dat heeft Nederland massaal gedaan, Sabine kreeg wel 30.000 kaartjes toegestuurd.

'De meeste tijd lig ik te slapen, maar ik wil heel graag nog lieve mensen zien, die ik goed ken. Maar dat is best wel lastig, want dat zijn er een heleboel en dat kan ik niet zo goed aan. Ik zou het wel heel fijn vinden om nog een keer zo een hele grote bak lieve kaarten van heel veel mensen te krijgen. Wie dat wil mag het sturen naar mijn nieuwe huis', schrijft Sabine op haar blog. Een jaar geleden kreeg ze te horen dat ze een hersentumor heeft die niet meer te genezen is.

'Drie rekken met elk 25 dozen'

Meer dan 30.000 kaartjes zijn er gestuurd. PostNL moest met een grote bus richting Hulst rijden, met daarin drie rekken van elk 25 dozen. Vader Peter: 'We wilden er een slinger van maken, maar dat was voordat we deze lading binnen kreeg.' Volgens moeder Ilse is het een beetje uit de hand gelopen. Kinderen stoppen brieven in de bus of geven ballonnen af. 'Zaterdag kwam er een vrachtwagen met 54 cadeaus. We hebben ook vele ballonnen en rozen gekregen.'

Bron: AD