Een pasgeboren baby, die door artsen in een ziekenhuis in het Indiase New Dehli was doodverklaard, blijkt in leven te zijn. De grootvader van het jongetje, die het 'babylijkje' vasthield, voelde iets bewegen in de plastic zak.

Het jongetje werd uren later geboren dan zijn doodgeboren tweelingzusje. De dokters van het privéziekenhuis Max Hospital verklaarden ook de laatst geboren baby dood. De ouders kregen de lichaampjes mee in plastic zakken.

Op weg naar de crematie

Op weg naar de plek waar de crematie zou plaatsvinden, merkte de grootvader de beweging op. De familie bracht het kind zo snel als ze konden naar een kinderziekenhuis, waar het nu in kritieke toestand verkeerd. Volgens de grootvader is de kans groot dat hij het niet overleeft.

Arts is ontslagen

Het Max Hospital reageerde met ongeloof en belooft een gedetailleerd onderzoek te starten. De artsen die betrokken waren bij het incident zijn ontslagen.

Niet het eerste incident

Het is de tweede keer dit jaar dat er een dergelijk incident plaatsvindt in New Dehli. In juni werd er in een ander ziekenhuis ook een doodverklaarde baby levend aangetroffen. Artsen probeerden hem nog te redden, maar het kind stierf uiteindelijk.

Bron: Times Of India