Zondag 1 oktober worden 50 rokers opgesloten in een oude kazerne. Samen gaan ze de strijd aan om te stoppen met roken. Niet alleen voor zichzelf, maar ook om zoveel mogelijk mensen thuis te motiveren ook te stoppen. Je kunt de hele week meekijken in het STOP-huis via een livestream op Zorg.nu. Wat kun je precies verwachten?

In vijf dagen worden de deelnemers én de stoppers thuis klaargestoomd voor een rookvrij leven. In het huis zijn vier coaches aanwezig die elke dag met de rokers aan de slag gaan. Dat begint op dag 1 met afscheid nemen van de sigaret. Op de andere dagen wordt gefocust op inzicht krijgen in het (niet-)rookgedrag, het bedenken van alternatieven en hoe je de geleerde lessen thuis kunt toepassen. De coachingsessie op dag 1 start rond 15.00 uur, op maandag, dinsdag en woensdag om 09.00 uur. Behoefte aan motivatie om ook te stoppen? Zorg dat je klaar zit achter je computer, of je telefoon of tablet in de buurt hebt.

Sporten met Fajah Lourens

Afleiding is belangrijk tijdens het stoppen, zorg dus dat je lekker bezig blijft. Bijvoorbeeld door te sporten. Op zondag gaan de deelnemers zich flink in het zweet werken met Fajah Lourens. Meekijken? Schakel dan iets voor 17.00 uur in. Op maandag, dinsdag en woensdag starten we rond de klok van 11.00 uur met sporten, onder begeleiding van sportcoaches Matthew van der Veen & Annelies Slijpen.

Gezond eten speelt deze week een grote rol. Voedingscoach Remko Schippers geeft dinsdag en woensdag om 14.00 uur een workshop. Zorg dat je er klaar voor zit!

Stop-lied schrijven met Lange Frans

Wat we ook alvast kunnen verklappen is dat er verschillende motivational speakers komen (waaronder Olcay Gulsen, dit jaar ambassadeur van Stoptober) en dat we een lied gaan schrijven met Lange Frans. En wil je meegenieten met een optreden van Nielson (ook ambassadeur van Stoptober dit jaar)? Zorg dat je woensdagavond rond 21.00 de livestream voor je hebt.

Bang dat je iets mist? Zorg dat je de Facebookpagina van WE STOPPEN! hebt geliket, daar kondigen we alle activiteiten aan zodat je thuis kunt kijken en hopelijk gemotiveerd raakt. Thuisblijvers kunnen daarnaast ook de app van Stoptober downloaden.