Tijdens de 112-storing van vorige week is ook in de regio Den Haag iemand overleden nadat de hulpdiensten later arriveerden dan normaal. Dat brengt het totale aantal momenteel bekende overledenen op drie.

Dat meldt althans de NOS. Volgens de Inspectie Gezondheidszorg ging het om een patiënt met een hartstilstand. De Regionale Ambulancevoorziening Haaglanden, die de kwestie bij de Inspectie heeft gemeld, wil om privacyredenen niet meer informatie geven.

Eerder werd al bekend dat twee mensen in Breda en Hengelo zijn overleden tijdens de storing van het noodnummer.

Onderzoek naar grootschalige storing

NOS meldt tevens dat er vanmiddag een eerste overleg heeft plaatsgevonden tussen de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), de Inspectie Justitie en Veiligheid en het Agentschap Telecom. Het betreft hier een oriënterend gesprek om helderheid te scheppen in het overzicht van de meldingen en om de opzet van het onderzoek te bespreken.

Incident in Amsterdam

Ook de ambulancedienst in Amsterdam onderzoekt een incident waarbij tijdens de drie uur durende storing 'ernstige vertraging is opgetreden in de hulpverlening'. Daarbij is de patiënt niet overleden, maar er waren wel medische gevolgen.

Bron: ANP / NOS.nl