Steeds vaker kunnen mensen niet met contact geld betalen bij de apotheek. De Consumentenbond ontvangt hierover regelmatig klachten. Daarom gaan zij in gesprek met de Apothekersketen.

De Consumentenbond vindt dat een consument zelf moet kunnen kiezen hoe hij of zij betaalt. Daarnaast is een apotheek geen normale winkel, maar hebben zij een zorgplicht. Er zijn mensen die liever contant geld gebruiken. Ze vinden dat fijner, of hebben hierdoor meer inzicht in hun uitgaven. Als apotheken alleen pinbetalingen accepteren, sluiten ze mensen buiten.

De Consumentenbond hoopt dat Boots afziet van het beleid om uitsluitend te kunnen pinnen. Gebeurt dit niet dan vragen ze de politiek maatregelen te nemen.

BENU Apotheken

De BENU-apothekersketen kondigde eerder aan alleen nog pinbetalingen te accepteren. Na kritiek van de Consumentenbond heeft het bedrijf dit besluit teruggedraaid. Klanten kunnen nu weer contant betalen als ze dat graag willen.

Beroepsvereniging KNMP

De Consumentenbond vroeg aan de beroepsvereniging KNMP of zij haar leden wil aanspreken op het pin-onlybeleid, maar de KNMP gaf aan zich niet te willen bemoeien met individuele bedrijfsvoeringen. De Consumentenbond vindt dit buitengewoon teleurstellend. 

Lees ook: 'Apotheken duperen kwetsbare groepen door cash af te schaffen'