De zorginstelling Careyn, met tientallen vestigingen in het land, is opnieuw op de vingers getikt door de inspectie. Volgens de Inspectie Gezondheid en Jeugd zijn er nog altijd tekortkomingen bij de zorgverlening aan ouderen.

De organisatie krijgt een jaar de tijd om problemen op het gebied van inzet en deskundigheid van medewerkers, kwaliteit en veiligheid van de zorg en bestuur, alsnog op te lossen. Uiterlijk op 1 april moeten tekortkomingen in patiëntendossiers zijn weggenomen. De inspectie waarschuwde Careyn, een van de grootste zorginstellingen in Nederland, een jaar geleden al over de gebrekkige zorgverlening.

Zwarte lijst met verpleeghuizen

Volgens de inspectie wordt er wel gewerkt aan verbeteringen. De zorginstelling kwam eerder al op een zwarte lijst met verpleeghuizen terecht, waarover de inspectie de grootste zorgen heeft. De zorg had te lijden onder geldproblemen en reorganisaties.

Cultuurverandering

Marco Meerdink, directeur bij Careyn, heeft zelf ook vastgesteld dat het programma voor verbeteringen nog niet geheel is afgerond. 'Het gaat om een cultuurverandering en dat kost nu eenmaal tijd. Daar krijgen we nu dus ook meer ruimte voor. Het afgelopen jaar is met de inzet van iedereen hier keihard gewerkt aan de noodzakelijke verbeteringen', aldus de bestuursvoorzitter. Hij zegt er vertrouwen in te hebben dat er binnen de nieuwe termijn orde op zaken gesteld kan worden.

Bron: ANP