Steeds meer kinderopvangen in Scandinavie en in Nederland maken gebruik van speciale hutjes waarmee kinderen buiten kunnen slapen. Dat schrijft RTL Nieuws in een bericht op de website.

In Scandinavië is het gebruik van de buitenslaapbedjes heel normaal en ook in Nederland schaffen steeds meer opvangen de hutjes aan. Volgens het bericht is het aantal bestellingen voor een van de grootste leveranciers van de slaaphutjes in twee jaar met 200 procent gegroeid. De huisjes lijken op grote konijnenhokken met een aantal ramen en een kant is helemaal open.

Temperatuur

Kinderen kunnen zelfs bij hele koude temperaturen in de slaaphuisjes slapen. ‘Eigenlijk het hele jaar. We laten ze buiten slapen tot een buitentemperatuur van -5 graden. Het kindje ligt dan in een skipak in een slaapzak met een schapenvacht en een kruik erbij.’ Volgens de kinderopvang kunnen de kinderen ook als het regent in de hutjes blijven liggen.

Griep

Volgens een slaapdeskundige hebben kinderen mogelijk minder vaak griep omdat ze niet op elkaar zitten en er daardoor minder kans is op een infectie. De kinderen moeten wel goed warm gehouden. Een ideale temperatuur is 16 tot 18 graden.

Bron: RTL Nieuws