Drink je veel water met prik omdat je denkt dat dit gezonder is dan frisdrank? Drink er dan toch maar niet te veel van! Sommige experts beweren dat bruisend water minder gezond is dan je denkt.

In de Daily Mail zegt tandarts Adam Thorne dat een zuur in water ontstaat als er koolzuur aan water wordt toegevoegd. Volgens hem liggen gele en gebroken tanden in het verschiet als je water met prik blijft drinken. Boosdoener? Het koolzuur dat het glazuur van je tanden aantast.

Edmond R. Hewlett, woordvoerder van de American Dental Association, reageert in de New York Post op de uitspraken van zijn collega. Hij is van mening dat problemen niet zozeer ontstaan door de koolzuur in water, maar voornamelijk als er een smaakje aan toe wordt gevoegd.

Hongergevoel door bruisend water

Een ander nadelig effect van het drinken van bruisend water is het koolzuur wat je een hongerig gevoel kan geven. Ondanks dat er geen calorie├źn inzitten, kan je meer gaan eten en daardoor te dik worden. Uit onderzoek viel op te maken dat bij mensen die bruisend water dronken tijdens het ontbijt het honger-hormoonpeil zes keer hoger ligt vergeleken met mensen die plat water dronken.

Bron: EenVandaag