Gezinnen worden vaker het slachtoffer van een woningbrand dan mensen zonder kinderen. Het spelen met vuur, batterijen in smartphones, laptops en hoverboards behoren tot de belangrijkste oorzaken van de brand. Dit meldt het AD op basis van onderzoek van het Verbond van Verzekeraars.

Een van de oorzaken van het relatieve hoge aantal branden bij gezinnen ligt bij de aanwezigheid van elektrische apparatuur, zoals smartphones, tablets, maar ook speelgoed zoals hoverboards. Die zijn vaak uitgerust met sterke batterijen, die na te lang opladen of opladen met niet-originele laders oververhit raken en uiteindelijk vlam kunnen vatten, schrijft het AD.

Verzekerden tussen 38 en 56 jaar dienen vaakst claim in

Het Verbond van Verzekeraars onderzocht voor het eerst in welke leeftijdscategorie het vaakst brandschade wordt geclaimd. Verzekerden tussen de 38 en 56 jaar, die veelal een gezin hebben, blijken twee keer zo vaak een vergoeding te vragen. In totaal werd in 2017 bijna 100.000 keer aanspraak gemaakt op de inboedel- en opstalverzekering vanwege brand.

Met de feestdagen voor de deur zijn er extra risico's op brand. Daarom schreven we bij zorg.nu een hulpartikel om brand tijdens de feestdagen te voorkomen.

Lees hier de tips

Bron: ANP MediaWatch / AD