Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport lanceert vandaag de campagne 'Borstvoeding werkt!' voor een beter beleid rondom borstvoeding op werk.

Veel vrouwen die borstvoeding willen blijven geven als ze gaan werken, missen faciliteiten en ondersteuning vanuit hun werkplek, volgens het Voedingscentrum en de Landelijke Borstvoedingsraad, de initiatiefnemers van de campagne. Ook voor een organisatie kan een beter beleid wat opleveren, stellen zij: kinderen die borstvoeding krijgen, zijn de eerste levensjaren minder vaak ziek, waardoor er minder verzuim is onder werknemers.

De voeding van een baby bestaat de eerste maanden van zijn leven uitsluitend uit melk: kies je voor moedermelk, kunstvoeding of een combinatie daarvan? Radar zette de voordelen voor je op een rijtje.

Lees: Radar - Borstvoeding of flesvoeding?

100 jaar voedrecht

'Het is 100 jaar geleden dat het voedrecht in de wet werd opgenomen. Hoog tijd dus om vrouwen die borstvoeding willen geven, nu ook overal te steunen, omdat het goed is voor de gezondheid van vrouwen en kinderen. Veel werkgevers hebben het al goed voor elkaar, maar als dat nog niet zo is, is dit een goed moment om als werkgever je mouwen op te stropen en het snel te regelen,' aldus Blokhuis.

Steun van collega's

De organisaties geven tijdens de campagne tips voor het vormen van een beter beleid rondom borstvoeding. Het gaat om het inrichten van een geschikte kolfruimte, en steun van zowel de werkgever als de collega's. Volgens de initiatiefnemers gaan vrouwen die zich gesteund voelen langer door met het geven van borstvoeding.

Bron: het Voedingscentrum