Ongeveer 25 procent van de mensen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Mensen bij wie het haar uitvalt, kunnen te maken krijgen met een verminderd zelfvertrouwen en mogelijk zelfs psychische problemen. 

Op kaalheid bij vrouwen en mannen zit een groot taboe. Op woensdag 9 oktober 2019, op de 'Dag van het Haarwerk' willen erkende haarwerkspecialisten die bij brancheorganisatie ANKO zijn aangesloten, het taboe doorbreken. 

Schaamte weerhoudt mensen tot het zoeken van hulp

'Haarverlies is zowel voor mannen als vrouwen een probleem', vertelt Willeke Pietersma, voorzitter van de sectie Haarwerken. Kaalheid of kale plekken in het haar zorgen voor schaamte en die schaamte weerhoudt hen ervan hulp te zoeken. Ze kennen vaak niet de mogelijkheden die er zijn op het gebied van behandelingen en van haarwerken, waardoor vooroordelen en achterhaalde denkbeelden blijven bestaan. Met de Dag van het Haarwerk willen de erkende ANKO-haarwerkspecialisten hiermee afrekenen. 

Om het doorbreken van het taboe kracht bij te zetten, zijn bekende haarwerkdraagsters Marijke Helwegen en actrice Katarina Justic aanwezig om hun persoonlijke verhaal te vertellen. Zij gaan de aanwezigen laten zien wat de impact is van haarverlies, en wat professioneel advies en een goed haarwerk voor hen betekent.

Bron: ANKO