Paniek in een kliniek in Rotterdam donderdag. Een man met een vuurwapen liep de Xpert Clinic in, bond een arts vast en bedreigde haar. Waarom hij dat deed, is nog niet bekend. Na ongeveer een uur was de arts vrij.

De politie kwam met acht busjes naar het gebouw aan de Jan Leentvaarlaan. De wijde omgeving werd afgezet. Iedereen die mobiel genoeg was moest het pand uit, alle kamers werden doorzocht. Twee cliënten lagen nog op een behandelkamer en konden niet weg.

Dader onbekend

Volgens de politie kende de vrouwelijke arts de dader niet. Ze raakte bewusteloos tijdens het incident. Toen ze weer bijkwam, was de dader weg. Hij is nog voortvluchtig. Het is niet bekend of zijn wapen is gevonden. De arts is ter observatie naar een ziekenhuis gebracht.

Onderhandelaren en kogelwerende vesten

'Ik stond er net bij toen het gebeurde, er kwamen vier arrestatiewagens en mannen met walkietalkies', zegt ooggetuige Luuk. Hij zag onderhandelaars en mensen met kogelwerende vesten arriveren. 'Ik fietste er toevallig langs op weg van school naar huis. Ik zag mensen uit het gebouw komen. Ze waren aan het huilen.'

Xpert Clinic voor hand- en polszorg

De Xpert Clinic is een kliniek voor hand- en polszorg. Eerder werd gemeld dat de gijzeling in de Velthuis kliniek was, een centrum dat onder meer borstvergrotingen, ooglidcorrecties, facelifts en rimpelbehandelingen uitvoert. Beide klinieken zitten in hetzelfde gebouw en vallen onder hetzelfde moederbedrijf, Equipe Zorgbedrijven.

Bron: ANP