Het Voedingscentrum heeft een app gelanceerd die consumenten moet helpen een gezondere keus te maken op het gebied van voeding.

Schijf van Vijf

Met de app 'Kies Ik Gezond?' kunnen producten gescand worden, waarna de app toont of het een (on)gezond product is. Ook kunnen producten opgezocht worden via de zoekfunctie. De gebruiker krijgt na het scannen of zoeken van een product te zien of het past in de Schijf van Vijf en wat de voedingswaarden zijn. Als het product niet in de Schijf van Vijf staat, geeft de app alternatieven of krijg je een tip.

Revolutie in de supermarkt

Volgens Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum maakt de app het lezen van etiketten veel makkelijker en leuker: 'We hopen een revolutie in de supermarkt te ontketenen; het zou fantastisch zijn als met deze app veel meer mensen het etiket gaan gebruiken. Onderzoek laat namelijk zien dat het lezen van etiketten kan bijdragen aan een gezonder eetpatroon.'

'Aanwinst'

Ook staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) is enthousiast: 'De nieuwe app van het Voedingscentrum is een prachtige aanwinst voor iedereen die gezonder wilt eten. In de supermarkt of aan de ontbijttafel kun je met je mobiel heel snel en simpel zien of een product de juiste keuze is voor jou en de mensen om je heen. Gezonde keuzes maken komt daarmee voor iedereen weer een stapje dichterbij.

Het Voedingscentrum waarschuwt dat er momenteel problemen zijn met de app. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

Bron: Voedingscentrum