De Rotterdamse instelling voor mondzorg Dental Dentia krijgt twee maanden om haar praktijk te verbeteren. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de tandartspraktijk een zogenoemde aanwijzing opgelegd.

De inspectie constateerde tekortkomingen op het gebied van infectiepreventie, radiologie en op organisatorisch gebied. 'Ook op het gebied van zorg, vooral bij de dossiervoering, moet het beter', aldus de inspectie dinsdag.

'Op een paar punten zelfs achteruit'

De inspectie had Dental Dentia al eerder gevraagd verbeteringen aan te brengen. 'Daar kreeg Dental Dentia toen drie maanden de tijd voor. Uit het inspectiebezoek nadien bleek dat deze nog steeds niet goed waren uitgevoerd. Daarnaast zag de inspectie dat de zorgaanbieder op een aantal punten zelfs achteruit was gegaan', zegt de IGZ.

Wordt het nu niet binnen twee maanden beter, dan volgen strengere maatregelen.

Update 06-10-2017:

De Rotterdamse instelling voor mondzorg Dental Dentia heeft haar praktijk voldoende verbeterd. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) had de tandartspraktijk een paar keer streng gewaarschuwd, maar inmiddels zijn de zaken weer op orde, aldus de IGZ vrijdag.

Bron: ANP