Ongeveer een half miljoen kinderen gaan maandag ontbijten op school of in gemeentehuizen met hun burgemeester. In Rotterdam wordt de aftrap gegeven voor de zestiende editie van het Nationaal Schoolontbijt. Thema deze keer is 'Een feestje voor iedereen'.

Op 2500 basisscholen gaan kinderen de komende dagen gezond ontbijten. In 275 gemeenten beginnen de kinderen hun eerste maaltijd van de dag met hun burgemeester. Alle scholen krijgen een ontbijtpakket dat vooral lekkere en toch gezonde voeding bevat, zoals volkorenbrood, glutenvrije crackers, halvarine, 30+ kaas, aardbeienjam, fruit/groentespread, halfvolle melk en halfvolle yoghurt.

De opening van de ontbijtweek heeft plaats op radarstoomboot De Majesteit aan de Maasboulevard in Rotterdam. Daar zal dj Nicky Romero tijdens het ontbijt vertellen over zijn jeugd en geeft hij een muzikale masterclass.

Binnenhofontbijt

Woensdag vindt het traditionele Binnenhofontbijt plaats. 25 basisscholieren gebruiken samen met evenveel leden van de Eerste en Tweede Kamer een ontbijtje in het Atrium van het Haagse stadhuis.

Elk jaar wordt tijdens de educatieve ontbijtweek geld ingezameld voor ene goed doel en dat is deze keer de Stichting Kinderpostzegels.

Bron: ANP