Het Deventer Ziekenhuis heeft de afdeling voor zieke en vroeggeboren baby's weer beperkt opengesteld. Het ziekenhuis kondigde onlangs een opnamestop in op de afdeling neonatologie nadat vijf kinderen en twee medewerkers besmet bleken met de ziekenhuisbacterie MRSA, die ongevoelig is voor de meeste antibiotica.

Volgens het ziekenhuis is de afgelopen dagen met succes een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Zo werden alle kinderen die op dat moment in het ziekenhuis lagen, in isolatie verzorgd. Ook namen medewerkers extra hygiënemaatregelen en werden behandelruimtes gedesinfecteerd.

'Uit het onderzoek is gebleken dat er niet nog meer kinderen en medewerkers MRSA-drager zijn', zo laat het ziekenhuis weten. 'Het risico op verdere besmetting binnen de muren van het ziekenhuis, is daarmee geweken.'

Nog niet op volle kracht

Omdat twee van de verpleegkundigen drager zijn van MRSA, mogen zij voorlopig niet met patiënten werken. Daardoor kan de afdeling nog niet op volle kracht draaien. Volgens het ziekenhuis kan het daardoor voorkomen dat baby's de komende dagen nog naar omliggende instellingen worden doorverwezen.

Voor gezonde mensen is MRSA niet gevaarlijk, maar wel voor kleine kinderen en ouderen met verminderde afweer.

Bron: ANP