Er zijn bij het Consortium Huisartsengeneeskunde nu 1900 meldingen gedaan van mensen die coronapositief zijn, of bij wie een sterke verdenking van een coronabesmetting is, die als gevolg daarvan zijn overleden of ervoor kozen niet meer naar het ziekenhuis te gaan. Dat blijkt uit cijfers van huisartsen in Nederland op basis van gegevens uit de eigen praktijken meldt BNR.

Het aantal kan nog oplopen omdat nog niet alle huisartsen hun gegevens hebben doorgegeven. Eind deze week verwachten de huisartsen meer duidelijkheid te hebben. Dat heeft Jochen Cals, hoogleraar huisartsgeneeskunde van het UMC Maastricht, woensdagavond bekendgemaakt tijdens een webinar van de Landelijke Huisartsen Vereniging, dat door BNR is ingezien. In een reactie laat Cals aan BNR weten dat het ook soms voorkomt dat een patiënt dubbel is gemeld.

Volgens de laatste RIVM-cijfers zijn nu 4054 mensen overleden. Met de cijfers van de huisartsen erbij zou dat totaal dus fors kunnen stijgen. Hoeveel van de 1900 gemelde mensen zijn overleden is niet bekend.

Bron: ANP MediaWatch / BNR