Werk je thuis dezer weken omdat je vanwege het coronavirus niet naar kantoor kunt? Dokters van Morgen spreekt met de Nederlandse RSI-vereniging over thuiswerktips.

'Als je alleen een paar mailtjes hoeft te beantwoorden, dan maakt het niet zoveel uit, maar als je echt uren achter elkaar zit te werken, dan is het wel handig om te letten op de ergonomie', zegt Reint Alberts van de Nederlandse RSI-vereniging.

De tips:

Zet je laptop op een verhoging, en gebruik een extern toetsenbord en muis. Voor die verhoging kun je een paar boeken gebruiken, maar een laptophouder is volgens Alberts nog idealer.

Probeer in plaats van alleen maar te appen en te mailen ook te bellen, liefst met een headset zodat je tijdens het gesprek een beetje kunt bewegen.

Let op de lichtinval: ga niet voor een raam zitten, dat is te veel contrast met je scherm. Daardoor zou je hoofdpijn kunnen krijgen.

Krijg je klachten? Ga dan na hoelang je gewerkt hebt. Wacht de volgende keer niet totdat je de klachten hebt, maar neem micropauzes. Zet je telefoon op een timer van tien minuten, en neem na die tien minuten steeds even een pauze van vijf tot tien seconden. Ga bijvoorbeeld even staan of lopen.

Wat zijn jouw tips? Reageer onder dit artikel!