Forum

Oxycodon - onbegrip van sommige specialisten

Praat mee over verschillende soorten medicatie.

Oxycodon - onbegrip van sommige specialisten

Berichtdoor pedro714 » 11 maart 2019 17:51

Ik gebruik al vanaf mijn 13e jaar pijnstillers. Nu 70 jaar oud ben ik een 6 tal jaren geleden op advies van een zaalarts in een ziekenhuis in Amsterdam overgestapt van Tramadol op Oxycodon. Spijt als haren op mijn hoofd. Evenals Tramadol overigens is Oxycodon zwaar verslavend. Mijn grootste probleem is echter het onbegrip van sommige specialisten. Bij opname in het ziekenhuis moet je zowat smeken om toch vooral je Oxycodon te krijgen. In de tussentijd neemt mijn vrouw ze mee van huis om de simpele reden dat als ik ook maar 1 x oversla ik werkelijk doodziek wordt. Alle verschijnselen van z.g. "cold Turkey " afkicken. Een enkele keer gebeurd en dan rest maar een ding en dat is de huisartsenpost bellen en vragen om een morfine spuit. Tot nu toe komen ze gelukkig.
Na de spuit ben ik binnen 10 minuten weer aanspreekbaar. Echter ook het totale onbegrip van m.n. de afd. Radiologie van het AMC. Ik was doorverwezen voor een onderzoek. Ik werd gebeld om een afspraak te maken. Tijden dit belletje werd gevraagd of ik zware pijnstillers gebruik. Ik antwoorde uiteraard bevestigend. Het antwoord was: " U mag voor dit onderzoek 2 x 24 uur geen Oxycdon gebruiken". Toen ik antwoorde dat dit onmogelijk was werd ik echt letterlijk afgesnauwd. "Nou mijnheer, als U dat niet wilt dan gaat het onderzoek niet door". Ik vroeg of er echt geen andere mogelijkheden waren. Letterlijk was het antwoord: "mijnheer nogmaals, als U de oxycodon niet 2 x 24 uur wilt laten staan dan is dat Uw keuze. ". Zij liet zo duidelijk blijken dat zij het maar zwaar aanstellerij vond dat ik werkelijk niet meer wist wat te antwoorden. Ik geef de artsenij niet de schuld van mijn Oxycodon gebruik maar snak op sommige tijden naar een begripvolle arts die met mij mee wil denken of minstens begrip toont. Helaas mankeer ik teveel ernstige ziektes die het noodzakelijk maken pijnstillers te nemen. Te vaak hoor ik om mij heen "dat ze die troep niet zouden innemen"
Mijn antwoord is dan meestal "dan weet je echt niet wat pijn is, anders zou je wel anders kletsen". Ik heb zelfs een zaalarts meegemaakt die pertinent weigerde mij Oxycodon te geven. Paracetamol was bewezen een uitstekende pijnstiller. Zij gaf dan ook instructies mij alleen 4 x daags 2 x 500 mg paracetamol met tramadol te geven. 10 dagen lang heb ik in het ziekenhuis stiekem Oxycodon ingenomen tot een verpleegster in de lade van mijn nachtkastje Oxycodon zag liggen. De volgende dag kreeg ik een stevige uitbrander van bewuste zaalarts. Ik mocht geen medicijnen van thuis innemen. Uiteraard ben ik voorzichtiger geworden maar ben noodgedwongen doorgegaan met mijn Oxycodon van thuis in te nemen. Ik ben blij dat ik de meest fantastische huisarts heb die mij volledig begrijpt en ervoor zorgdraagt dat ik "nog enige kwaliteit van leven heb". Als ik nu lees dat het aantal zelfdodingen gebruikmakend van Oxycodon zo enorm is toegenomen dan heb ik daar 100% begrip voor.
pedro714
 
Berichten: 0
Geregistreerd: 11 maart 2019 17:10

Re: Oxycodon - onbegrip van sommige specialisten

Berichtdoor marh43 » 13 maart 2019 15:28

Ik gebruik Oxycodon omdat noch Paracetamol of Tramadol mij niet helpen. Oxycodon helpt onmiddellijk. Ik kan het verslavende effect goed aan en het afbouwen doe ik in overleg. Hopelijk kan ik het blijven gebruiken want ik ben er erg blij mee dat dit bestaat.
marh43
 
Berichten: 0
Geregistreerd: 19 okt 2018 19:00


Keer terug naar Medicatie