LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Proberen overeind te blijven

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
ed

Proberen overeind te blijven

Ongelezen bericht door ed »

In augustus moet ik twee keer 17.000 euro betalen aan Dexia. Dat is dan vanwege contracten als Winstverdriedubbelaar. Wat hebben die lui er toch een enorme bende van gemaakt. Het is zo schandalig, de wanprestatie die ze geleverd hebben. Ze schrijven nu nog steeds automatisch geld van mijn rekening af terwijl ze al twee jaar weten dat ze niets gaan waarmaken van hun verhalen over de beurs die helemaal niets voorstelt. Het zijn regelrechte oplichters.

Info

Re: Proberen overeind te blijven

Ongelezen bericht door Info »

Beste allemaal

Is er nu niemand op dit forum die een gesprek heeft gehad met een advocaat en in gewoon nedrelands eens kan uitleggen hoe de zaken er nu werkelijk voorstaan.

Info

Hans2

Re: Proberen overeind te blijven

Ongelezen bericht door Hans2 »

Beste Ed

Het is natuurlijk afhankelijk van je financiële positie
(eigen spaargeld, je inkomen) hoe groot de ramp voor je is.
34.000 Euro is niet mis.
Ben je eegaleaser zoek dan op het forum hierover naar meer informatie, ben je vrijgezel dan een korte suggestie.

Keuze 1 verzend het keuzeformulier met een begeleidende brief.

Verzend een begeleidende brief bij het formulier. Gebruik niet de enveloppe van Dexia!!.Gebruik eigen woorden, de volgende feiten kun je aandragen.

Verstuur de brief aangetekend met bewijs van ontvangst.

In deze brief schrijf je dat jouw brief" onverbrekelijk" verbonden is met de indiening van het genoemde formulier!!

In de brief verwijs je:
* naar de in te stellen Commissie Geschillen Aandelenlease (CGA) ingesteld door minister Zalm van Financiën en de rapportage van deze commissie volgend jaar aan de vaste commissie financiën van de tweede kamer, die daarna in contact zullen treden met de vaste kamercommissie van justitie naar aanleiding van de uitkomsten, waarvan de uitkomsten nu al inschatbaar negatief voor Dexiabank zullen zijn!!!.

*je verwijst naar het rapport van de AFM wat in september uitkomt met het nu al bekende vernietigende oordeel over de voorgangers die door Dexiabank zijn overgenomen en die als basis zal dienen voor bewijsvoering van eerder genoemde commissie CGA.

* En je verwijst dat er tegen Dexiabank door Leaseverlies een rechtszaak tegen Dexiabank is aangespannen onder rolnummer 20003-143 bij de Amsterdamse rechtbank

*En dat je je niet laat chanteren door de bank om in de toekomst af te zien van de mogelijkheid om juridische stappen tegen de bank te ondernemen.

Daarom deze ONLOSMAAKELIJKE BRIEF verzonden bij het formulier(aangetekend en met bewijs van ontvangst).
***********************************************************

Keuze2. (hierbij kun je te maken krijgen met Incassobureau's)
Zover ik weet is er nog geen conceptbrief voor alleenstaanden die bezwaar maken tegen het antwoordformulier wat ze hebben ontvangen en tegen de restschuld die er betaald moet gaan worden.

.Verzend het keuzeformulier niet terug en stuur een protest brief, met de mededeling dat je de restschuld niet kunt en wil betalen en wel om de volgende redenen:

In een brief kun je bijvoorbeeld de volgende punten noemen:

Je hebt onvoldoende informatie gehad toen je het contract afsloot t.a.v. de situatie die nu ontstaan is.
De informatie die je hebt gehad was misleidend en vals.
De informatie was misleidend omdat alleen positieve berekeningen werden gepresenteerd
De bank heeft nooit getoetst of je als je in een restschuldsituatie zou belanden, je die restschuld wel kon betalen.
Als de verkopers konden weten of vermoeden dat je niet aan de toekomstige financiële verplichtingen kon voldoen, hadden ze je het product ook niet mogen verkopen.
Alle informatie die je had was onvolledig en onjuist, je hebt nergens uit kunnen opmaken dat je zo een grote schuld kon opbouwen.

De uitkomst van het contract komt niet overeen met wat je voorgeschoteld is.
Ook het versluieren in taalgebruik en het presenteren van een veel te optimistisch toekomstbeeld vallen onder "misleiding"!

Het woord "restschuld"wordt nergens genoemd of toegelicht.
In de wet staat
Artikel 195. (6.3.4.2.)
2. Indien volgens artikel 194 onrechtmatig is gehandeld door iemand die inhoud en inkleding van de mededeling geheel of ten dele zelf heeft bepaald of doen bepalen, is hij voor de dientengevolge ontstane schade aansprakelijk, tenzij hij bewijst dat zulks noch aan zijn schuld is te wijten noch op andere grond voor zijn rekening komt.

Verder kun je stellen dat de minister een "Commissie Geschillen aandelenlease" heeft ingeroepen, die de misstanden boven water moet halen waarom je nu zo in de problemen zit .Deze commissie is niet voor niets in het leven geroepen!!!
Dat je pas verder zaken wilt doen met Dexia na bindende uitspraken van deze "commissie" die in september 2003 geformeerd wordt.
Dat als Dexia dat niet doet je hier melding van zal maken aan de leden van de vaste kamercommissie financiën.
Dat je ook nog in afwachting ben van de uitspraken Autoriteit Financiële markten, waarvan nu al resultaten in het financieel dagblad hebben gestaan en waarin melding wordt gemaakt dat er ernstige misleiding heeft plaats gevonden en dat Dexiabank niet aan haar zorgplichten heeft voldaan.
Gaarne aanvullingen van andere forumleden om je te helpen.
Sterkte!

Gesloten