LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] beleggen in Robinia hardhout

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
R. den Hartog

beleggen in Robinia hardhout

Ongelezen bericht door R. den Hartog »

Steeds vaker kom je advertenties tegen die betrekking hebben op het beleggen in hardhoutprojecten. Niet alleen in verre oorden zoals Zuid Amerik maar ook hier in Nederland of Polen. Ook kan je met relatief lage bedragen meedoen.
Heeft iemand ervaring met deze Robinia-beleggingen in Nederland of Polen? Misschien tips?

Marieke

Re: beleggen in Robinia hardhout

Ongelezen bericht door Marieke »

Mijn moeder doet dit ook. NIET DOEN. Ik vermoed dat het net zoiets als Legio Lease is. Zij krijgt steeds om de zoveel maanden een brief binnen met prachtige glossy folders over hoe gaat haar bomen het wel weer niet doen, nog beter dan verwacht, en alles is zo heerlijk stabiel ed. Omdat eht hier over wederom contracten van betalingen gaat wederom met tijdsduren van enkele jaren, vermoed ik dat per het einde van het contract (per het einde van VEEL aflopende contracten van VELE mensen) er in een keer slecht weer is geweest, inlanders het bos om zouden gehakt hebben, alle bomen ziek zijn geworden en omgekapt moesten worden etc. Oftewel, jammer maar helaas. NIET DOEN.

Uiteindelijk zijn alle dingen waar je geld in belegt, hetzelfde als piramidespelen. In die zin, dat zodra de top van inschrijvingen geweest is, in een keer het handeltje om duistere redenen naar de maan gaat. Er wordt namelijk niet meer op verdient, en mensen zijn alleen nog maar geinteresseert in hun terugbetalingen.........dat kan een bedrijf niet hebben natuurlijk, aangemeld moet er worden! Dat verdient!

Zet uw geld alsutblieft op een gewone spaarrekening, dan kunt u lekker slapen.

Jean

Re: beleggen in Robinia hardhout

Ongelezen bericht door Jean »

ja lekker sparen, doen......wakker worden!!!!!!!
sparen met 3.5% rente, 3% inflatie en met 1.2% vermogensheffing, dan wordt je rijk!

Neen, het beste blijft te gaan beleggen, langere termijn, 10 jaar, en spreiding......mixfondsen met obligaties, vastrentendewaardes, onroerendgoed en aandelen, wereldwijd!

Dan kom je wel degelijk op een gemiddeld rendement uit van circa 8 tot 10%. Dan kun je daar je inflatie en rendementsheffing van af halen en hou je toch zo een 4 tot 6% per jaar over!

geen dank voor dit gratis advies.

Gesloten