Dokters van Morgen is het zorgprogramma van AVROTROS over medische innovaties en ontwikkelingen. Elke uitzending van Dokters van Morgen staat een ander thema centraal.

Aflevering 1: Hoge bloeddruk. Uitgezonden op 25 november 2020.

In de eerste aflevering volgen we huisarts Jon Brouwers in Bakkeveen. Brouwers wil het hele dorp omtoveren tot 'blue zone'. In een blue zone leven mensen langer en gezonder. Antoinette gaat langs bij Bakkeveners Durk en Janny, die met aanpassingen in hun leefstijl van de bloeddrukmedicatie af weten te komen.

Antoinette spreekt met Anneloes. Zij kreeg tijdens haar zwangerschap te maken met een hoge bloedruk, waardoor tijdens haar eerste zwangerschap complicaties optraden. Haar zoontje werd al met 28 weken geboren. Anneloes is nu voor de tweede keer zwanger, hoe gaat dat?

Lees meer over deze uitzending of kijk 'm terug 

Aflevering 2: Hormonen. Uitgezonden op 2 december 2020.

Elbrich kreeg op haar negende chemotherapie. Ze liet preventief een eierstok invriezen. Hoe gaat het nu zij, vijftien jaar later, een kinderwens heeft? Antoinette gaat bij haar langs. En: de anticonceptiemethode voor mannen is eindelijk in de maak! Mannen kunnen de gel op de bovenarm smeren en zo een zwangerschap bij de vrouw voorkomen. Antoinette peilt de bereidheid bij mannen.

Kijk de uitzending terug

Aflevering 3: Ontstekingen. Uitgezonden op 9 december 2020.

Diabetes, reuma en astma: miljoenen Nederlanders hebben een chronische ontstekingsziekte, waarvoor zij vaak levenslang een behandeling krijgen. Antoinette zoekt uit hoe het kan dat de een wel reuma krijgt en de ander niet. En: we volgen deelnemers die meedoen aan een wetenschappelijk onderzoek. Mensen met reuma en artrose die jarenlang medicijnen slikken proberen met een nieuwe leefstijl daar vanaf te komen.

Kijk de uitzending terug

Aflevering 4: Kou. Uitgezonden op 16 december.

Is het gezond om het af en toe koud te hebben? Heeft het bijvoorbeeld effect als je de verwarming een standje lager zet, als je koud doucht of als je een ijsbad neemt? Antoinette gaat op zoek naar antwoorden op die vragen. En ze spreekt met meneer Scheffer. Hij wordt behandeld voor longkanker met een nieuwe methode waarbij ijskoud gas in een tumor wordt gespoten.

Kijk de uitzending terug 

Meer over Dokters van Morgen

Antoinette Hertsenberg bezoekt in Dokters van Morgen patiënten, ziekenhuizen en universiteiten in binnen- en buitenland. Hoeveel weten we al van het menselijk lichaam? En wat valt er nog allemaal te ontdekken? In elke uitzending wordt een ander onderwerp onder de loep genomen. Bijvoorbeeld bacteriofagen, een mogelijk alternatief voor antibiotica. Hoe ver zijn we in Nederland met de toepassing van bacteriofagen? Daarnaast besteden we onder andere aandacht aan de hersenen, het gehoor, vasten, het geheugen, dna, afvallen, slapen en het thema de zorg van de toekomst.