Doe mee met het grote zwangerschapsonderzoek! Probeer je zwanger te worden, ben je zwanger of heb je in 2016, 2017 of 2018 een baby gekregen? Doe dan mee met het grote landelijke onderzoek van de AVROTROS-programma's Hoe Bevalt Nederland en EenVandaag. De resultaten worden anoniem verwerkt en je maakt bovendien kans op leuke prijzen!

Update 3 mei 2018: het onderzoek is gesloten, je kunt helaas niet meer meedoen.

Jouw ervaring telt

We ondervragen de komende weken duizenden vrouwen in Nederland om erachter te komen hoe vrouwen zelf het hele traject ervaren. Pas jij je levensstijl aan om zwanger te worden? Wat vind je leuk en minder leuk aan je zwangerschap? Wil je pijnbestrijding bij de bevalling? En hoe kijk je aan tegen alle nieuwe technieken om zwanger te worden? We horen heel graag jouw ervaring, hartelijk dank voor het meedoen!

Hoe Bevalt Nederland?

Ria Bremer en Gijs Rademaker presenteren de resultaten in september bij Hoe Bevalt Nederland, een uniek programma over zwanger worden, zwanger zijn en bevallen anno 2018. Ook het actualiteitenprogramma EenVandaag besteedt regelmatig aandacht aan de uitkomsten van het onderzoek.

Stuur het onderzoek door!

Val je zelf niet in de doelgroep, stuur het onderzoek dan door naar je partner, dochter of vriendin!
We willen de mening van zo veel mogelijk vrouwen in Nederland horen.

Bekijk de video:

Over Ria Bremer en Gijs Rademaker

Ria Bremer presenteerde in 1983 een speciale aflevering van Vinger aan de Pols over de stand van de geboortezorg in Nederland. Ook toen vond er een groot onderzoek onder (zwangere) vrouwen plaats. Ria: 'Er is in 35 jaar ontzettend veel veranderd. En het gaat maar door. Soms heb ik het gevoel dat onvruchtbaarheid straks niet meer bestaat en dat kinderen in plaats van in de slaapkamer in het laboratorium worden gemaakt.'

Gijs Rademaker is onderzoeker en presentator van het EenVandaag Opiniepanel. Hij ondervraagt wekelijks tienduizenden mensen over actuele onderwerpen. De resultaten presenteert hij in de uitzendingen van EenVandaag. 'Er is veel in het nieuws over zwangerschap in Nederland, dit onderzoek biedt een unieke kans om te horen wat vrouwen zélf te vertellen hebben', aldus Gijs.

Deelnemers maken kans op deze prijzen: