Een Britse arts en wetenschapsjournalist zegt dat een slechte darmflora in vier weken is te veranderen door een verandering van voeding en leefwijze. Na een 'reset' van je microbioom ga je je snel beter voelen, want de micro-organismen in je darmen kunnen communiceren met je brein.

De micro-organismen produceren neurotransmitters en soms zelfs hongerhormonen. Met een goede darmflora vallen mensen die te zwaar zijn, dus makkelijker af. Volgens de arts kunnen buikklachten zoals misselijkheid, opgeblazen gevoel, krampen, een moeilijke stoelgang of diarree kunnen door het resetten van je darmflora volledig verdwijnen.

De arts zegt ook dat aan chronische aandoeningen zoals het prikkelbaredarmsyndroom, pré-diabetes en diabetes type II een slechte darmflora ten grondslag ligt. Hij belooft significante verbetering in vier weken.

Wil jij meedoen? Geef je op!

Heb je het idee dat je microbioom wel een reset kan gebruiken en ben je bereid om je leefwijze en voedingspatroon flink om te gooien? Geef je dan op voor onze 4-weekse uitdaging. Je wordt begeleid door een team van gespecialiseerde artsen. Het AVROTROS-programma Dokters van Morgen volgt je in dit proces.

We vragen je naam, e-mailadres en telefoonnummer om je persoonlijk te kunnen bereiken naar aanleiding van je inzending. We vragen je leeftijd en de foto's omdat we in verband met dit onderwerp mogelijk televisie-opnames gaan maken, en we vooraf zoveel mogelijk willen kunnen plannen en inschatten hoe deze reportage eruit gaat zien. Je gegevens komen terecht bij de redactie van Zorg.nu en worden verwijderd wanneer ons onderzoek naar dit onderwerp is afgerond. Lees meer over ons databeleid in ons privacystatement.

Oproep invullen niet meer mogelijk.