background branding

Groen licht in massaclaim sjoemeldiesels tegen Mercedes en Renault

Sjoemeldiesel

Stichting Car Claim mag vervolg geven aan de massaclaim tegen Mercedes-Benz en Renault om sjoemelsoftware in hun dieselauto’s. Dat heeft de Amsterdamse rechter bepaald. Gedupeerden kunnen zich nu bij de claim aansluiten.

Sjoemelsoftware 

Autofabrikanten gebruikten jarenlang sjoemelsoftware bij de productie van dieselauto's en campers. Hierdoor werden in de praktijk veel meer schadelijke stoffen uitgestoten dan is toegestaan. 

Stichting Car Claim wil, met steun van de Consumentenbond, compensatie voor honderdduizenden gedupeerde autobezitters. Maar zowel Mercedes-Benz als Renault trokken de rechtmatigheid van Stichting Car Claim als procespartij in twijfel. De rechter oordeelt nu dat de massaclaim door kan gaan.

Verschillende procedures

Er lopen op dit moment verschillende procedures over sjoemeldiesels van verschillende merken: Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Mercedes-Benz, Renault, Dacia, Peugeot, Citroën, DS en Opel. 

Consumenten die tussen 1 september 2009 en 1 januari 2020 een dieselauto van deze merken hebben aangeschaft, kunnen zich hier aansluiten bij de claim.